NSA houdt zondag 28 april haar maandelijks terugkerende voetbalinstuif

De Nacional Soccer Academy Suriname ( NSA ) houdt op zondag 28 april de steeds populairder wordende voetbalinstuif. Deze wordt iedere laatste zondag van de maand gehouden op de thuishaven van de NSA, het Hemant Jaikaran Sportpark. De maandelijkse voetbalinstuif, deze voetbalmiddag is in het leven geroepen omdat de NSA organisatie de spelers die de selecties niet hebben gehaald, toch op frequente basis wilde laten voetballen en opnieuw een kans krijgen om zich te laten zien aan de scouts van NSA. Uiteraard zijn andere spelers die denken talent te hebben en voldoen aan de eisen NSA leeftijden, zich ook kunnen melden bij de organisatie.
Inmiddels is het event uitgegroeid tot een voetbalfestijn voor alle geïnteresseerde 7 tot 15 jarige voetballertjes.

Technisch Directeur Andy Atmodimedjo hierover: “Uiteraard richt de NSA zich primair op de ontwikkeling van de door ons gescoute talenten, maar we beseffen dat wij als NSA ook een sociaal maatschappelijke functie hebben. En die willen wij ook uitdragen. Vandaar dat wij deze voetbalinstuif zijn begonnen. Spelers hoeven bij wijze van spreken geen top talent te hebben, voor ons is het genoeg als ze met een lach op hun gezicht aan het voetballen zijn. Het plezier staat voorop.”
Toch biedt deze dag ook een mogelijk podium om ontdekt te worden. Atmodimedjo: “We hebben al een aantal spelers op proef gehad die hun talent op de voetbalinstuif hebben laten zien. Onze policy is dat als een talent op de instuif opvalt, deze een stageperiode op de Academy wordt aangeboden. Enkelen zijn ook toegelaten op de Academy.”

De Nacional Soccer Academy was afgelopen week ook al in het nieuws.
Nacional Soccer Academy Suriname heeft een overeenkomst getekend met Ajax Academy Amsterdam voor 3 jaren met een optie van nog eens 3 jaren.

Het voornaamste doel van deze samenwerking is:
1. Binnen 3 jaar ontwikkelen we de beste jeugd opleiding van Suriname en regio.
2. NSA moet toonaangevend worden in opleiden in Suriname en regio.
3. De beste jeugdspelers uit Suriname en regio willen het opleidingsprogramma volgen bij NSA. Betere spelers, betere mensen.

Dit alles via een regelmatige communicatie en trainingen, bezoeken over en weer en gebruik te maken van elkaars expertise.

De legendarische club uit Amsterdam staat wereldwijd bekend als een van de allerbeste voetbalopleidingen. Hiermee is de NSA de enige club in Zuid Amerika en de Caribbean met een dergelijke samenwerking met de halve finalist van de Champions League. Atmodimedjo: ” Dat is natuurlijk geweldig. Hiermee bieden wij een portaal naar Europa, niet alleen voor onze Surinaamse jongens, maar kunnen wij ook op termijn een rol van betekenis gaan spelen in de regio.”

De voetbalinstuif vindt iedere maand plaats op de laatste zondag van de maand . Geïnteresseerde spelers kunnen zich om 11.30 uur aanmelden. Sportkleding is verplicht. Meer informatie kan gevonden worden op www.socceracademysuriname.com of op de Facebook Page: Nacional Soccer Academy Suriname.

Close