NSA U13 begint de competitie veelbelovend

Afgelopen zaterdag werd het SVB jeugdseizoen geopend. De eer was aan onze jongens van de U13 die het op moesten nemen tegen het gerenommeerde Puwanani. De spelersbus van Badjalala was al duidelijk dat de jongens gebrand waren op een goed resultaat.

Na een onrustig begin van beide kanten namen de jongens van de trainers Marlon Felter en Roy van de Stede het overwicht en daarmee het initiatief in handen. De goed spelende Damian IJfflaar had enkele mooie passeerbewegingen in huis, maar liet zich zien door enkele slimme steekballetjes. Een van die ballen resulteerde in het onregelementair stoppen van Jurgano “Dembele” Damburg. De toegekende strafschop werd verzilverd door Demencio Dombi waardoor Demencio de eer heeft het allereerste officiele doelpunten van NSA te scoren. 

Er kwamen stees meer kansen echter werden deze gemist. Daar moet wel aan gewerkt worden.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer. De snelle Damburg liet de verdediging van Puwanani keer op keer zijn hielen zien, en na wat gemiste halve kansen was het uit eindelijke onze eigen Dembele Damburg die in 10 minuten tijd tweemaal het net liet bollen. Vooral zijn tweede doelpunt was een mooie schuiver in de verre hoek.

De kers op de taart was wel het prachtige doelpunt van Ivanildo Pique. Hij krijg de bal op het middelveld aangespeeld, dribbelde richting het 16 meter gebied en met ‘buitenkantje rechts’ schoot hij de bal in de kruising. Als dit doelpunt door Messi was gemaakt had de hele wereld het gezien. Nu waren met name de goed opgekomen NSA ouders getuige van dit fenomenale doelpunt.

NSA nam hierna wat gas terug en er kon volop worden gewisseld. Dat de bank sterk was bleek bijvoorbeeld hoe Rudra Mahangoe inviel. Beheerst en met een goed overzicht liet hij zien dat hij een kandidaat voor de basis is.

Een compliment voor de trainers Marlon Felter en Roy van de Stede die in een paar maanden tijd een prima team hebben samengesteld. De spelers hielden zich aan de gegeven taken en door goed samenspel is Puwanani geen moment in de wedstrijd geweest.

Een verdiende overwinning voor de U13 jongens van de Nacional Soccer Academy.

 

De 0-1 van Demencio Dombi

 

Close