NSAS hoopvol gestemd over samenwerking met Ajax Coaching Academy

(Bron: SME Sports)

De Nacional Soccer Academy Suriname (NSAS) ziet vooral een vruchtbare toekomst tegemoet met de Ajax Coaching Academy. Ajax heeft buiten Nederland met vier clubs een partnership. Ajax Cape Town van Zuid-Afrika en in Australië met Sedney FC.

Verder ook met Guangzhou R&F FC van China en Sagan Tosu van Japan. Dit alles wilt de mede-oprichter van de NSAS en initiator dhr. Hemant Bobby Jaikaran ook in Suriname realiseren. In het Nacional sportpark werd maandag door de Ajax coaching delegatie een persconferentie gehouden, waarbij het één en ander van dit project uit de doeken werden gedaan.

De bedoeling is dat de geselecteerde voetbaltalenten worden getraind op een hoog niveau en nu de kans zullen krijgen om op het hoogste niveau van de voetbalsport te kunnen trainen en participeren aan trainingen volgens de Ajax filosofie. Hiervoor zijn drie coaches van de Ajax Coaching Academy in Suriname voor een orienterend werkbezoek en het geven van trainingen aan de geselecteerde talenten, trainers en de organisatie van de NSAS. Op sportpark De Toekomst in Amsterdam werd enige tijd geleden een overeenkomst getekend met de Ajax Coaching Academy voor een pilotproject welke zou worden afgewerkt in Suriname.

De jeugdopleiding van de 33-voudig landskampioen uit Amsterdam staat internationaal hoog aangeschreven. De Ajax Coaching Academy is zowel in Nederland als in het buitenland actief. Daarbij wordt de intern, tijdens de eigen opleiding in Amsterdam opgedane kennis en kunde gebundeld om extern te kunnen overdragen en uit te voeren. Daartoe reizen trainers en coaches in opdracht van Ajax de wereld over om clubs en nationale bonden te adviseren over hun jeugdopleiding.

Volgens Jaikaran is het doel een partnership aangaan met de Ajax Coaching Academy, omdat vooral de expertise van Ajax in zijn ogen prima aansluit op de NSAS voetbalacademie.’ De Nacional Soccer Academy Suriname sluit met alle geselecteerde jeugdspelers een contract af waarbij het doel is hen klaar te stomen voor een professionele voetbalcarrière. Maandag werd ook de start gemaakt met de trainingen van de verschillende jeugdselecties en trainers.

Close