NSAS U11 – Curaboys U11 (3-0) 4-1

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Na maandenlange trainingsarbeid mochten de boys van trainer Vinod Kalloe eindelijk het veld op voor de eerste wedstrijd van de Nacional Soccer Academy Suriname. Onder grote belangstelling was Curaboys U11 een waardige tegenstander.

Dat de jongste NSAS selectie tot op het bot gemotiveerd was bleek wel vanaf het allereerste fluitsignaal. De mannen zaten er kort op en Curaboys wist niet waar ze het zoeken moesten. En binnen 1 minuut lag de bal al in het doel van de overigens zeer goede doelman van Curaboys.
Na een vlot lopende combinatie die begon bij onze eigen Dani Alves, rechtsback Triton Biswane, kwam de bal bij J-Cy Dawoot die een steekbal gaf waar Hakim Ziyech jaloers op zou zijn. De bal kwam precies in de loop terecht bij Xavi “Kasper” King. De spits bleef ijskoud en schoof de bal beheerst in de hoek. 1-0 voor NSAS en de ban was gebroken.

Dat de lengte van een speler er soms niet toe doet, bleek wel op de manier hoe het tweede doelpunt kon worden bijgeschreven. Een corner van Aftaab “Pique” Madhar kwam op het hoofd van de kleinste man van het veld J-Cy, echter had niemand gerekend op zijn sprongkracht. Bij de tweede paal kwam J-Cy “Dawoodinho” ingelopen en kopte de bal bekeken langs de doelman. 2-0 en de vraag was of dit niet tot gemakzucht zou leiden.

Niet dus. De hand van de trainer is al zichtbaar want nog vonden onze jongens het niet genoeg. Mequillio “Migi” Tjong a Jong pikte de bal op vanaf de eigen helft en stuurde op snelheid 3 tegenstanders het bos in, omspeelde de doelman en bekroonde zijn formidabele solo met zijn eerste doelpunt. Naar verluid hebben de tegenstanders nog de uitgang van het bos niet gevonden.

Na de rust werden er wat wissels gepleegd wat nauwelijks invloed had op het niveau van de NSAS U-11. Hiermee blijkt weer het belang van een goede reservebank. Wel was Curaboys bekomen van de schrik en kwam het wat beter in de wedstrijd. Nu konden de verdedigers wat meer aan het werk. Maar dat was wel besteed aan de bikkels achterin. Junaad “El Toro” Madhar bleef echter onverzettelijk en samen met Triton en Aftaab hielden zij redelijk simpel stand. En als er dan een bal doorheen kwam, dan hield onze keeper Gyan “Onana” Lakhi zijn doel schoon. Ook Gyan verdiend een dikke pluim want het is moeilijk om geconcentreerd te blijven als je redelijk weinig te doen hebt. Op 1 moment na, waar hij kansloos was nadat de de bal in de scrimmage achter hem in het net verdwijnde. 3-1 en dat was terecht. Ook Curaboys speelde een prima tweede helft en verdiende een doelpunt.

Maar dat was niet naar de zin van onze aanvoerder Aftaab. Samen met Zacharias “Modric” Kromopawiro en de ingevallen Brice “Umtiti” Amoelensie nam de NSAS weer bezit van het middenveld. Waar eerst een vrije trap in de kruising nog op een fabelachtige manier werd gered door de doelman was het even later wederom Aftaab die met met de precisie van een chirurg een schot van afstand in de verre hoek wist te plaatsen. De doelman van Curaboys had hierop geen antwoord waardoor de eindstand op het bord kon worden genoteerd. 4-1 wat een prima prestatie is tegen een gerenommeerde ploeg als Curaboys.

Trainer Vinod Kalloe was uiteraard tevreden na afloop van het gewonnen duel. “Een eerste wedstrijd is altijd lastig, je weet niet hoe de spelers reageren als ze tegen een echte tegenstander staan. Maar ik ben erg trots op de jongens. Ze hebben zich uitstekend gehouden aan de afspraken, iedereen was positief in de coaching, en ze hebben het beste uit zichzelf weten te halen. Uiteraard is dit pas het begin, maar een begin als dit geeft alle hoop voor de toekomst”, aldus Vinod Kalloe

Close